Йовица Арсич: Просто ни трябваше да се събудим и да заиграем по-агресивно


Йовица Арсич: Просто ни трябваше да се събудим и да заиграем по-агресивно
(сн. balkan-basket.com)
10-02-2021 21:08 | BGbasket.com

Старши треньорът на Балкан Йовица Арсич смята, че промяната на играта в защита е основната причина отборът му да обърне Академик и да си тръгне с победа от Пловдив. Ето какво заяви той пред Макс Спорт 2 след срещата днес:

 

„Със защитата, която играехме, нямаше как да стане работата. Когато даваш всичко от себе си в защита, много по-лесно се играе и в нападение и се взимат стрелби. Просто ни трябваше да се събудим и да заиграем по-агресивно в защита, да вкараме някои лесни точки на контраатака и с това всичко се оправя.

 

Прекалено много мачове за толкова съкратена ротация. Единственото, за което се молих, бе да не се контузи още някой. Ейджи го играеше без нито една тренировка, защото беше болен като Божо в предния мач. Просто е ужасно. Имунната система не е на най-високо ниво, трябва да възстановим и се надявам след тази почивка да покажем повече.

 

Иска ни се на всички да не падаме, но най-важното беше да се класираме напред във ФИБА Къп и го направихме. Мога да кажа, че съм доволен. За другите неща трябва да сме по-силни и по-добре, просто българското първенство изисква повече усилия и по-високо качество, за да се побеждава.

 

Както вече казах, за Станимир не мога да прогнозирам кога ще е готов. За останалите вече се надявам на 27 да са на линия.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Йовица Арсич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи