Людмил Хаджисотиров: Нищо не сме направили още


Людмил Хаджисотиров: Нищо не сме направили още
(сн. НБЛ)
20-01-2021 10:35 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров бе доволен от убедителната победа като гост на Спартак. Тимът от Самоков записа 12-и пореден успех в НБЛ, като има само една загуба до момента, но наставникът смята, че още нищо не е постигнато. Ето какво заяви той след мача в Плевен:

 

„Ние имаме доста силен отбор в нападение, силни играчи като индивидуалности, обаче по-важното за мен е, че играят като отбор. Те са едно цяло. Топката се раздава постоянно. Това е една култура, манталитет, който смятам, че сме внедрили доста добре.

 

Започнахме по-бавно мача, но след това с ротацията, с втория състав, който влезе, се вдигна доста енергията. Там се обърна двубоя и реално във втората част имаме 38 вкарани точки срещу 17 за Спартак. Рискувахме, искахме да спрем техните стрелци – Мартин Маринов, Ники Маринов, Цветослав Острев, с риск по-високите им играчи да вкарват повече от средно и далечно разстояние. Изненадващо, аз мисля, че се надскочиха и вкараха много такива стрелби. Но това беше рискът. В крайна сметка, след като побеждаваш с 32 точки разлика, е имало смисъл в това.

 

Хубаво е, че всеки един играч, който влиза, дава максимума от себе си. По този начин държим по-високо темпо в нападение и в защита. Трябва малко по-добре да започваме мачовете, но и това ще се случи. Всеки един състезател има желание и амбиции. Всеки мач за нас е шанс да се доказваме. Ние нищо не сме направили още.”

 

Баскетболистът на тима Тихомир Желев допълни: „Спартак е отбор, който има по-късна пейка от нашата. Повечето тимове са така в момента. Явно това, че ние имаме равностойни играчи на всяка позиция, ни позволява да сме доста по-свежи от останалите и изкарваме мачовете на високо темпо. Нормално е повечето тимове да не могат да отговорят на това. Засега нещата се получават наистина добре, надявам се така да продължаваме.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи