Александър Дяковски: Защитата ни спечели мача


Александър Дяковски: Защитата ни спечели мача
(сн. НБЛ)
16-01-2021 20:33 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Спартак Плевен Александър Дяковски смята, че защитата е бил ключовият фактор за победата срещу Черно море Тича. Ето какво сподели наставникът след срещата:

 

"Адски тежък мач, но ние не сме очаквали абсолютно нищо различно, изцяло от психологическа гледна точка. И за двата отбора в двубоите помежду ни винаги нещата са всичко или нищо. И двата отбора търсят на всяка цена победата, затова бяхме психически обременени в нашия отбор. Много трудно, но начинът, по който играхме в защита най-вече, ни спечели мача. Добрата серия в третата част може би малко наклони везните в наша полза. Но срещу отбора на Варна, който не се предава, помним мача в Бургас, в който те изоставаха с 30 точки и върнаха интригата в края, коментирахме, че за да сме спокойни срещу тях трябва минута преди края да е 25 разлика за нас.

 

Имахме няколко моменти, в които за малко да стане 10 разлика, но ги изпуснахме. Най-вече отдавам това на напрежението, което е абсолютно нормално. Мога да поздравя момчетата най-вече за начина, по който играхме в защита, и това, което го тренирахме тази седмица, мога да кажа, че на голяма степен беше изпълнено и се получаваше. В същото време трябва да отчетем, че и състоянието на Черно море не е оптимално заради контузията на Георги Боянов, на Веско Георгиев, който е най-опитният и най-постоянният им играч. Заради това имахме по-драстично предимство в подкошието, използвахме го и оттам взимахме доста предимство в нападение".

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Александър Дяковски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи