Галин Стоянов: Късметът ни напуска с всеки изминал ден


Галин Стоянов: Късметът ни напуска с всеки изминал ден
(сн: НБЛ)
16-01-2021 20:27 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов-Патрика призна, че контузиите не спират да тормозят отбора му и ситуацията вместо да се подобрява, става по-зле.

 

След поражението у дома от Спартак, наставникът каза: "Двубоят бе от изключителна важност за разпределение на местата, в които ние се намираме. Истината е, че за съжаление при нас късметът напълно ни напуска с всеки изминал ден.

 

На мача с Черноморец Веселин Георгиев получи удар, две контузии получиха съответно Мартин Стефанов и Цветомир Куртев и наистина нещата станаха много трудни. Опитахме се днес на загрявката да ги пробваме, даже Веско стартира, но просто от удара в прасеца той няма как да играе. И съставът става вече много особен.

 

Голяма част от контузиите на момчетата са такива на базата на контакти, на раздаване, на старание по време на мачове и тренировки. Нямам никакви претенции - всеки един от тях направи всичко възможно и опита.

 

Лъчезар Димитров не знам от колко време не е тренирал. Стисна зъби, докарахме го да е частично готов. Не е напълно възстановен, но просто момчето искаше да помогне. Както и Александър Милов имаше интеркостална невралгия. Изобщо е невероятно удоволствие това нещо - да бъдеш треньор на хора, които искат да се стараят и да направят всичко възможно. И е уникално тежко да виждаш, че такива контузии ги възпрепятстват и отборът ти просто не може да е в пълен състав.

 

Убеден съм, че в пълен състав щеше да е различно. Но вместо да оправяме контузените, в един момент един се оправя, други двама получават травма.

 

15 борби е разликата днес. Висок процент при тях от тройката, очевадно. Но ние играем в супер нетипичен състав и няма какво да се обясняваме и оправдаваме.

 

Не мога да ви отговоря кога се очаква да се върнат контузените. Всичко е ден за ден, седмица за седмица. Не искаме да рискуваме никой. Голяма част от тях са готови дори с неотшумели контузии да играят, но разберете, че всъщност това е нож с две остриета и при някои се прояви.

 

Но, шапки долу през тези, които искат да играят, въпреки проблемите. Но е много трудно, вярвайте ми".

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи