Славия и Своге допълниха четворката за Купата на ББЛ


Славия и Своге допълниха четворката за Купата на ББЛ
(сн. ББЛ)
16-01-2021 19:59 | BGbasket.com

Славия и Спортист Своге са последните полуфиналисти в турнира за Купата на ББЛ. „Белите“ продължават в следващата фаза, след като се наложиха убедително над класиралия се служебно на четвъртфиналите Енигма Фойерверк с 82:56. Другият двубой обаче бе далеч по-оспорван, като в самия край Своге измъкна успеха срещу Правец с 67:65.

 

Победителите от тези два мача ще се изправят един срещу друг в спор за място на финала, докато другият полуфинал противопоставя Ямбол -3 и Локомотив 2020.

 

Ямбол -3 детронира носителя на Купата на ББЛ, полуфинал и за Локомотив 2020

 

Славия имаше леко предимство през цялото първо полувреме заради по-добрите си изяви в подкошието, но без да успее да натрупа сериозна разлика. В края на първата част резултатът отново бе равен - 15:15, а на почивката „белите“ водеха с 32:27. Ситуацията не се промени до средата на третата четвърт, след което Славия направи двуцифрен аванс и преди последните десет минути бе напред с 56:45. Баскетболистите на Георги Давидов свалиха на 9 в началото на заключителния период, но след това съперникът им пое контрола и спечели убедително.

 

Слав Георгиев бе най-резултатен за победителите с 26 точки, Николай Стефанов има дабъл-дабъл от 16 точки и 10 борби, Денис Петков е с 15 точки, 9 борби и 7 асистенции, а 14 точки добави Кристиян Георгиев.

 

За Енигма по 18 точки отбелязаха Любомир Орешаров (10 борби) и Христо Гатев.

 

В другия мач двата тима си размениха по една част през първото полувреме. Спортист поведе с 19:10 след десет минути игра и въпреки че изгуби втория период, на почивката отново имаше крехък аванс при 31:28. Отборът от Своге поддържаше аванс от няколко точки и след паузата, но след силни финални минути на частта, преди заключителния период Правец обърна за 51:45. Преднината на тима достигна 8 точки, но минута и половина преди края Своге стигна до нов обрат. Правец успя да изравни след два точни наказателни удара, но кош малко преди сирената на Симеон Ценов донесе успеха на символичните гости в мача.

 

Джими Хънт бе най-резултатен за победителите с 24 точки, Иван Тилев вкара 13, а с по 10 са Иван Ценов и Борис Матраков.

 

За Правец с по 18 точки се отчетоха Тодор Колев (8 борби) и Николай Иванов. Данаил Христов завърши с 10 точки и 9 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЕНИГМА ФОЙЕРВЕРК - СЛАВИЯ

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ПРАВЕЦ - СПОРТИСТ 1959 СВОГЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА НА ББЛ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА НА ББЛ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА НА ББЛ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи