Васил Евтимов: Не може с такова безхаберие да се отнасяме към противника


Васил Евтимов: Не може с такова безхаберие да се отнасяме към противника
(сн. facebook.com/blacksharksburgas)
11-01-2021 23:14 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов бе изключително разочарован от представянето на неговия тим в една част от мача срещу Черно море Тича, въпреки победата. Ето как наставникът коментира развоя на срещата:

 

„Днес играхме баскетбол 23 минути. В последните 17 това не беше баскетбол. Според мен ние подценихме отбора на Черно море Тича и поздравявам момчетата, защото дойдоха и се биха до края. Показаха истински характер.

Моят отбор, може би, днес не заслужаваше да спечели този мач. Това е непрофесионална грешка от тяхна страна. Не може с такова безхаберие да се отнасяме към противника. Преди мача казах, че това са млади момчета, които ще дойдат за победа. По същия начин стана и във Варна – чакахме до последно да спечелим и накрая загубихме.

Вече стъпваме в период от шампионата, в който те трябва да израснат като играчи, за да може, когато мачът е в наши ръце, да си го вземем. Чакаме някой да ни подари мача и в момента това е основният проблем.

Исках да пусна в игра момчетата от пейката, но първите от стартовата петица не се стараха, както трябва и не ми оставиха избор.

Хубавото е, че победихме, това е четвърта победа за нас. Предстоят ни два тежки мача с Рилски спортист и Левски, но ако играем по този начин, ще е много грозна гледка.“

 

Капитанът Константин Коев допълни: „Тежък мач, но ние си го направихме такъв. Разочарован съм от играта ни през второто полувреме, защото Черно море Тича направи разлика от 16:0, което е недопустимо. Варненският тим е в доста съкратен състав в момента и ние, с нашите амбиции, които имаме, не можем да си позволяваме да правим такава голяма амплитуда в играта. Надявам се да поправим това, защото ще ни коства много занапред.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи