Категоричен Рилски спортист с девет поред в НБЛ


Категоричен Рилски спортист с девет поред в НБЛ
(сн. НБЛ)
09-01-2021 18:42 | BGbasket.com

Победната серия на Рилски спортист в Националната баскетболна лига продължава. Тимът записа девети пореден успех, след като се наложи над Академик Пловдив с 97:77 в среща, изиграна тази вечер в „Арена Самоков“.

 

Домакините взеха инициативата в началото на втората четвърт и до края не изпуснаха водачеството си. Те направиха двойно по-малко грешки от съперника си (8 срещу 16), като имаха най-сериозно предимство при борбите (36 срещу 25) и при асистенциите (30 срещу 19).

 

След този двубой тимът от Самоков вече е с баланс 9-1 в първенството, като в следващия кръг гостува на Ямбол. Загубата бе пета за Академик от десет срещи, като още в понеделник тимът приема Левски Лукойл. 

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Гостите поведоха с няколко точки в началото на мача, но допускаха много грешки. Рилски спортист пък правеше пропуск след пропуск от тройката за сметка на сериозната си доминация в подкошието, най-вече заради силната игра на Нико Карвачо, и след десет минути игра бе напред с 22:20.

 

Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров започнаха втората четвърт с 11 поредни точки и за първи път поведоха с двуцифрена разлика. Четири минути пловдивският тим не успяваше да намери пътя към коша на съперника, преди серията да бъде прекъсната от тройка на Йере Вучица. Последва размяна на кошове, а на почивката домакините водеха с 45:31.

 

Началото на второто полувреме бе сравнително равностойно, но след това Рилски спортист направи нова силна серия, а преди последната част се откъсна с най-голямата разлика в своя полза до момента при 71:50.

 

Преднината на домакините достигна 27 точки в началото на заключителния период. На два пъти съперникът им успя да свали до 14, но не и да търси нещо повече в срещата.

 

Нико Карвачо завърши с 22 точки и 7 борби за победителите. По 15 точки отбелязаха Павлин Иванов и Мирослав Васов, с 11 е Алекс Симеонов, а 10 има Брандън Браун.

 

За Академик най-резултатен със 17 точки бе Обрад Томич, 16 има Йере Вучица.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Академик Пловдив
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи