Васил Евтимов: Резервната ни скамейка трябва да има по-голям принос


Васил Евтимов: Резервната ни скамейка трябва да има по-голям принос
(сн. НБЛ)
04-01-2021 23:36 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов обясни причините за поражението от Балкан у дома.

 

„Мисля, че се получи интересен двубой. Най-вече второто полувреме, защото мачът е равен, тогава играхме равностойно. Но пет минути преди края в моя отбор имаше само четирима души, които бяха отбелязали, може би 43:2 точки е пейката на Балкан срещу нашата. В Плевен беше по същия начин. Трябва да намеря начин, момчетата, които влизат от пейката, да помогнат на отбора. На този етап нещата не се получават.

Започнахме много добре срещата. Това е втори мач, в който започваме добре, първият беше с Ямбол. Проблемът беше, че през първото полувреме много лесно им давахме кошове. Надбягаха ни и просто никой не спираше топката. Работим го всеки ден на тренировка, явно трябва да продължаваме да го правим още повече. Поздравявам Балкан, защото дойдоха да вземат реванш, знаех, че ще бъдат подготвени за този мач.

Нашият сезон ще започне от другата седмица. Неприятна загуба, искахме да спечелим мача, но не се получи. В Балкан се видя, че няма техен играч, който да играе над 28 минути. Имат повече играчи. От тяхната пейка влизаха с енергия и това им помага да бъдат по-агресивни. Имаха 4 или 5 грешки, ние имаме 20 и разликата е там. Борбата под коша я спечелихме, но загубихме топката. Казах на момчетата, че ако искаме да спечелим срещу Балкан, не може да изгубим топката повече от десет пъти, ние я загубихме цели двайсет.

Имахме контузен играч – Марвин Смит, който срещу Черно море Варна ще може да играе. Трябва да се опитаме нашата резервна скамейка да има по-голям принос към успехите на Черноморец.“

 

Капитанът Константин Коев допълни:„В течение на мача се видя ротацията на Балкан, все пак са шампиони в последните две години, имат и амбиции за тази година. По-дългата резервна скамейка, според мен, оказа влияние. Въртяха отбора си, влизаха свежи момчета, които поддържаха едно постоянно ниво, което ние не можахме да направим през целия мач. Заслужено победиха и ги поздравявам за успеха.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи