ДАС с глоби за 1500 лева след Спартак - Ямбол


ДАС с глоби за 1500 лева след Спартак - Ямбол
05-01-2021 13:03 | BGbasket.com

Дисциплинарно-административният съвет към Националната баскетболна лева наложи глоби в общ размер на 1500 лева след мача Спартак – Ямбол на последното си заседание за 2020 г. Двубоят се проведе на 23 декември.

 

Клубът от Плевен е санкциониран с 1000 лева заради „неосигурена   охрана   от   МВР   или   от   лицензирана охранителна фирма на среща за обезпечаване сигурността на участниците“. От ДАС изтъкват, че нарушението е второ такова през сезона, което е причина за размера на санкцията.

 

Спартак е глобен с още 200 лева заради неизправни измервателни уреди. Според доклада на дежурния представител на БФБ, уредът за измерване на 24 секунди не е отчитал десети от секундата последните 5 секунди на измервания период. ДАС мотивира глобата с това, че в предходно свое решение вече е отправено предупреждение към клуба да отстрани тези нередности, но това така и не се е случило.

 

Ямбол пък е наказан с по 100 лева за всяко техническо нарушение, което получиха играчите на тима в мача – общо три (на Иван Лилов, Дарин Иванов и Уили Атууд).

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ДАС, Спартак Плевен, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи