Александър Дяковски: За една седмица родихме два пъти


Александър Дяковски: За една седмица родихме два пъти
(сн. НБЛ)
30-12-2020 10:35 | nbl.basketball.bg | BGbasket.com

Старши треньорът на Спартак Плевен Александър Дяковски бе много развълнуван след драматичната победа с продължение на неговия тим като гост на Черноморец, което бе и втори пореден успех за отбора.

 

„За една седмица родихме два пъти. Това е един от най-нервните мачове, на които съм присъствал. И двата отбора дадоха всичко от себе си и напрежението и при двата отбора беше голямо, защото търсиха победата едва ли не на всяка цена. На това отдавам на моменти многото нелепи грешки, специално в нападение. Само мога да поздравя момчетата за характера, който показаха. На няколко пъти изоставахме, връщахме си, дори в продължението след като накрая ни изравниха в последната секунда. И както се виждаха победители, вързахме продължение. Оттам Черноморец започна с 4:0, с два лесни коша взе преднина, но въпреки това момчетата стиснаха зъби и победиха. Тук решаващ бе колективът, подкрепата един към друг в тежките моменти", сподели Дяковски след срещата.

 

Мнението си за мача сподели и баскетболистът на тима Димитър Маринчешки: „Мога да кажа само „Браво“ на съотборниците, защото се бориха наистина сърцато и показаха, че имаме характер и че можем да играем доста по-добре от това, което показахме до момента. Отборът на Бургас определено играе добър баскетбол. Липсваше един играч, който може би е важен за тях. Съмнявам се да е имало някакво подценяване. Просто ние днес се борихме и заслужено спечелихме.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Александър Дяковски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи