Драма с продължение в Бургас и победен финал на годината за Спартак


29-12-2020 21:04 | BGbasket.com

Спартак Плевен победи Черноморец с 82:80 в интересен мач с продължение от 9-ия кръг на НБЛ. Като гости в Бургас плевенчани изоставаха през голяма част от срещата, но в редовното време съумяха да я пратят в продължение, след което да направят силна серия и със здрави нерви в края да вземат втората си победа за сезона. Те имат и 6 загуби, а съперникът им е с актив 3-5. В първия кръг за 2021 г. Спартак гостува на Берое, а Черноморец посреща Балкан.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Мачът започна с лек превес на гостите, а първата четвърт беше нискорезултатна, като в нея нито един от отборите не успя да вкара отвъд линията за три точки. До почивката отборите вдигнаха темпото и с отлична резултатност домакините успяха да обърнат резултата в своя полза за 37:34.

 

Въпреки че след почивката Черноморец направи разликата двуцифрена, Спартак успя да се задържи близо в резултата и в края на третата част отново изоставаше само с три точки. Бургазлии продължиха да водят дълго през последната десетка, но в последните три минути водачеството се смени няколко пъти, за да се стигне до 71:71 и продължение.

 

Черноморец вкара първите четири точки в добавеното време, но след това Спартак направи серия от 9:2, за да поведе с 80:77. При оставащи 11 секунди Даянте Болдуин намали разликата на точка след два успешни наказателни удара, но плевенчани оцеляха в размяната на още нарушения и наказателни удари до края и си тръгнаха с победата.

 

Победителите овладяха повече борби и извършиха по-малко грешки, като много силно включване направиха играчите от пейката на Спартак с общо 60 от 82 точки срещу 6 на резервите на Черноморец. Точките след борби в нападение са 19:4 в полза на плевенчани.

 

Николай Маринов наниза 33 точки (5 тройки) за победителите, а с 18 плюс 5 борби се включи Ивко Ивков, и двамата влезли като резерви.

 

За Черноморец Даянте Болдуин записа 23 точки, 13 борби и 7 асистенции, а с 19 точки и 18 борби завърши Уендел Люис.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черноморец, Спартак Плевен, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи