Милен Костов: Бих играл навсякъде


Милен Костов: Бих играл навсякъде
(сн. ББЛ)
25-12-2020 14:09 | Мария Маринова

След като прекара последните години в Италия, Милен Костов се завърна по родните терени, макар и поне на този етап това да е само временно. Гардът подсили третия отбор на Ямбол в първата фаза на турнира за Купата на ББЛ, която се проведе през уикенда в Ботевград. Той бе сред водещите реализатори на отбора си при драматичната победа над Локомотив София след продължение, като това бе първи официален мач за него от март насам. Пред BGbasket.com Костов сподели какви емоции е изпитал при завръщането си на терена и как пандемията се отразява на кариерата му.

 

- Как се чувстваше отново да играеш след толкова време пауза?

 

- Чувствах се добре. Не съвсем готов, но атмосферата в залата е приятна. Липсва ми игрова практика и ритъм, но няма й как да бъде друго след толкова дълга пауза.

 

- С какво успяхте да спечелите мача срещу Локомотив?

 

- През второто полувреме бяхме по-свежият отбор и успяхме да наложим нашия стил на игра. В края имаше отпускане, което можеше да ни струва победата, но затова пък баскетболът е интересна за гледане игра.

 

- Липсваха ли ти феновете в залата?

 

- Спортът е забавление и публиката липсва - както в залите, така и по стадионите, но такава е ситуацията и трябва да се съобразяваме с това.

 

- Как ти се отразява като цяло тази пандемия?

 

- Тежко - както физически, така й психически. Работата на спортистите е да тренират и състезават.

 

- Какво е за теб отново да играеш за отбор от родния си град?

 

- Чувството е приятно, макар й да не е в НБЛ засега. Играта ми доставя удоволствие, а с повечето от момчета се познаваме добре. В момента тренирам с отбора на Ямбол, което ми помага с тренировъчния процес.

 

- Имаше ли оферти от чужбина?

 

- Имах предложения през лятото от Германия, както и от Испания. Ситуацията около COVID-19 обаче прави чужбина да не звучи толкова добре и да не бъде приоритет за мен. Има цели първенства и лиги, които са стопирани в момента и това прави ситуацията още по-трудна.

 

- Какво мислиш за нивото на българското първенство и би ли играл тук отново?

 

- Истината е, че едва ли има шампионат, който да е по-силен в сравнение с преди. Изключение може би правят отборите на топ ниво, но едва ли и там всичко е „розово“. Резултатите до момента показват, че отборите от НБЛ са с изравнени сили и това е плод отново на ситуацията с коронавируса. Няма го домакинския фактор без публиката, води се непостоянен тренировъчен режим и липсват по-качествени чуждестранни играчи от местните момчета. Колкото до мен, аз обичам играта и бих играл навсякъде.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Милен Костов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи