Академик се справи с лекота със Спартак


20-12-2020 20:46 | BGbasket.com

Академик Пловдив се върна на победния път в Националната баскетболна лига. След загубата от Черноморец преди седмица, днес тимът надви убедително Спартак Плевен на свой терен с 87:58. Домакините доминираха през цялото време, но голямата разлика се получи най-вече през първото полувреме.

 

В игра за гостите се завърна Димитър Маринчешки, но те стреляха едва 22% от игра, като многото пропуски бяха в основата на днешната им загуба.

 

Победата бе четвърта за Академик, като тимът има и три поражения, а още в сряда гостува на Балкан в Ботевград. Спартак пък остава на дъното в класирането с шест загуби до момента, като в следващия кръг приема Ямбол.

 

Нападението и на двата отбора в началото на мача не потръгна, но постепенно домакините заиграха по-добре в подкошието и започнаха да трупат преднина. Спартак пък така и не намираше пътя към коша на своя съперник. Тимът се разписа само един път от игра за цялата първа четвърт и то едва в края й, а след десет минути Академик водеше с 21:11.

 

Мерникът на баскетболистите на Александър Дяковски продължи да изневерява и през втория период, което позволи на пловдивския тим да увеличи аванса си и да се оттегли на почивката с 49:29 в своя полза.

 

След паузата играта бе доста по-равностойна, като домакините поддържаха сериозната си преднина и преди последната част водеха с 67:43.


Заключителната четвърт започна със серия от 9:1 за Академик, като до края тимът нямаше проблем да спечели убедително.

 

Ранно натрупаният аванс позволи на Йордан Янков да завърти състава си, като повечето точки на пловдивския тим дойдоха именно от пейката – общо 60. Най-резултатен с 15 точки и 9 борби бе Томислав Минков, по 14 точки вкараха Робърт Георгиев и Антъни Гуджино, а 12 точки добави Мартин Сотиров.

 

За Спартак над всички с 24 точки бе Николай Маринов, който има и 8 борби. Любен Пасков се отчете с 10 точки и 7 асистенции.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК ПЛОВДИВ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Пловдив, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи