Обмислят забраната за спорт при подрастващите да остане до края на януари


Обмислят забраната за спорт при подрастващите да остане до края на януари
(сн. balkan-basket.com)
16-12-2020 16:17 | BGbasket.com

Забраната за провеждане на тренировки и състезания на спортистите до 18-годишна възраст може да остане в сила до 31 януари. Това стана ясно след проведено работно съвещание между министъра на здравеопазването проф.д-р Костадин Ангелов, членовете на Националния оперативен щаб и премиера Бойко Борисов.

 

Предложението на здравните власти е наложените противоепидемични мерки в края на ноември да не бъдат отменяни през следващата седмица, а да бъдат удължени до края на януари с нова заповед, като ще има много малки облекчения при някои от тях.

 

Обмисля се да се разреши на учениците от 1 до 4 клас да посещават училище от 4 януари догодина, както и да се отворят детските градини и яслите; от 1 януари да се отворят галерии, музеи, кина, както и театрите, които не са затваряни, като да работят при капацитет от 30% и през седалка; да се разреши местата за хранене в хотелите да могат да работят с до 50% заетост само за гости на хотелите и най-късно до 22 ч.

 

„Всички останали мерки, които и към момента действат, предлагаме да продължат да се прилагат до 31 януари, 2020 г. , като следващото им преразглеждане да бъде на 21 януари, отнасящо се за периода след 1 февруари“, поясни Ангелов.

 

Решението не е прието окончателно, като се очаква здравните власти да обявят кои мерки остават в сила утре по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи