Спартак се бори, но Левски Лукойл не допусна изненада в Плевен


15-12-2020 20:18 | BGbasket.com

Левски Лукойл продължава без грешка в Националната баскетболна лига през този сезон. Тимът записа шести пореден успех в шампионата, след като спечели гостуването си на Спартак Плевен с 97:81.

 

Въпреки че тимът на Константин Папазов водеше още от средата на първата част, през голяма част от мача домакините се движеха много близо до своя съперник и разликата се получи най-вече в последните минути. Спартак имаше повече асистенции, но по-често допускаше грешки. Двата тима имаха сходни проценти при стрелбата от тройката и при борбите, като гостите имаха леко предимство в подкошието и изпълниха двойно повече наказателни удари.

 

За пореден двубой и двата отбора не бяха с пълните си състави. Рожденикът Александър Дяковски не можеше да разчита на Димитър Маринчешки и Венелин Христов, докато извън състава на съперника отново бяха Тайрон Брейзълтън и контузените Йордан Минчев и Асен Великов. Повторен дебют за домакините направи завърналият се в отбора Ивко Ивков.

 

За Левски Лукойл предстои дерби с Балкан в София. Спартак ще търси първата си победа при гостуването на Академик Пловдив, тъй като до момента е с пет поражения.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Срещата бе много равностойна в първите минути, като играта вървеше кош за кош. В последствие обаче гостите взеха леко предимство и след първата част поведоха с 26:22, главно след повече вкарани стрелби от тройката.

 

Високата резултатност продължи и през втория период. Левски Лукойл започна да играе по-стабилно в подкошието и успя да се откъсне с 41:29, но на почивката преднината им бе намалена едва на 6 точки – 51:45. Не липсваха и напрегнати моменти, като на пейките на двата отбора бяха отсъдени общо три технически нарушения - две на Спартак и едно на Левски Лукойл.

 

След паузата гостите отново дръпнаха с двуцифрена разлика. На два пъти обаче баскетболистите на Александър Дяковски сваляха пасива си само на точка, но преди заключителната четвърт столичният тим отново дръпна за 74:65.

 

В оставащото време Левски Лукойл владееше инициативата и нямаше проблем да спечели убедително. За по пет лични нарушения срещата не завършиха Мартин Маринов, Николай Маринов и Венцислав Петков.

 

Чавдар Костов бе най-резултатен за победителите с 26 точки, с дабъл-дабъл от 26 точки и 12 борби е Данило Тасич, Христо Захариев се отчете с 18 точки и 8 борби, а 11 точки има Раян Райт.

 

За Спартак Любен Пасков бе над всички с 21 точки, 9 борби и 7 асистенции. Тодор Тодоров вкара 19 точки, 13 има Николай Маринов, а с 10 и 7 асистенции е Цветослав Острев.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи