Вдъхновен Черно море си тръгна с победа от Плевен


05-12-2020 18:48 | BGbasket.com

Вдъхновен от новите си попълнения, Черно море Тича изигра най-хубавия си мач от началото на сезона, за успех над Спартак в Плевен с 92:71.


Варненци държаха инициативата почти през целия мач, като не дадоха много шансове на Спартак за обрат.


Само в първите три минути двата отбора си вкараха пет тройки и дадоха обещаващо начало за резултатен двубой. Черно море продължи по този начин, вече трупайки точки чрез новото си попълнение Георги Боянов и взе двуцифрен аванс малко след появата на другия нов в състава Александър Милов. Към края на частта обаче темпото падна, двата отбора направиха куп пропуски, грешки и лоши нападения.

 

Спартак вкара един кош от игра и общо три точки за 6 минути, но Черно море не се възползва, не вкара изобщо почти 4 минути и водеше само с 21:14 след първата четвъртина.


След моментен спад, варненци отново поеха инициативата и доминираха както под коша, така и в стрелбата от разстояние. Авансът на гостите стигна до 17 на почивката, като Спартак бе реализирал едва 29 точки, срещу 46. Боянов и Милов вкараха 21 от актива на Черно море за първото полувреме.

 

Черно море продължи да играе по-силно и след паузата, като му трябваха две минути и половина, за да мине 20 точки дистанция, а скоро тя скочи и до 26.


За разлика от Спартак, с осем души за целия мач и без Димитър Маринчешки, Черно море използва всички 12 баскетболисти, а Галин Стоянов разпредели минутите между тях. Всеки един от тях успя и да се разпише в двубоя, при това от игра.


До края на мача варненци поддържаха силни проценти от всички зони, което улесни задачата той да бъде завършен предимно от най-младите в състава.


Георги Боянов завърши с 22 точки, 10 борби и 5 асистенции. Силен мач изигра Александър Стойков - 15 точки и 5 асистенции, 12 точки реализира и Лъчезар Димитров, а 11 - Александър Милов.


Николай Маринов вкара 17, Тодор Тодоров - 15, а Мартин Маринов - 14 за Спартак.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - ЧЕРНО МОРЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи