Избраха очаквани домакини на последните мачове от европейските квалификации


Избраха очаквани домакини на последните мачове от европейските квалификации
(сн. FIBA.basketball)
04-12-2020 16:33 | BGbasket.com

Латвия очаквано бе избран за домакин на мачовете от февруарския прозорец от европейските квалификации при мъжете. Това обяви днес президентът на БФБаскетбол Георги Глушков след заседанието на Борда на ФИБА Европа, на който той е член.

 

„Нямаше много колебания за кого да е домакинството. Латвия по програма в този прозорец имаше две домакинства, затова „балонът“ е при тях“, каза Глушков пред сайта на БФБ.

 

Важният мач на България с Латвия, който е директен сблъсък за място на Евробаскет 2022, ще се проведе на 20 февруари, а два дни по-късно тимът ни среща отбора на Босна и Херцеговина, който вече си осигури квота за финалите заедно с Гърция.

 

При жените също няма изненади, като последният "балон" от европейските квалификации в групата на България ще се проведе в Словения, тъй като тимът също имаше две домакинства според предварителната програма.

Нашите ще играят първо с домакините на 4 февруари, а два дни след това е и ключовият за класиране мач с Гърция.

 

За момента лидер във временното класиране е Словения с четири победи, следват Гърция и България с баланс 2-2, докато на последното място без успех и без шанс да продължи напред, е тимът на Исландия.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, България (жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи