БУБА Баскет на крачка от мечтаната нова зала


25-11-2020 20:21 | corner.dir.bg

БУБА Баскетбол е доказано и добре познато име на родната спортна сцена, като повече от две десетилетия столичната школа дава шанс за развитие на талантливи деца и юноши. Столичният клуб един от най-успешните в детско-юношеския баскетбол в последните години, но дълго време страда от липсата на достатъчно голяма и функционална собствена зала. Проблем, който изглежда може да изчезне в съвсем близко бъдеще, а неговото решение си има име - Спортна зала "Слатина" в едноименния квартал. Очаква се скоро Столичният общински съвет да проведе гласуване за строеж на съоръжението, което ще даде още повече възможности пред отборите на клуба, а освен това ще бъде и от обществена полза.

 

Идеята е зала "Слатина" да има две паралелно разположени в основното пространство баскетболни игрища, които ще бъдат подходящи и за волейбол, бадминтон и други спортове, а идеята е да могат да се организират едновременно както тренировъчни, така и състезателни събития. Предвижда се изграждането и на няколко по-малки като размер зали за други спортове (физическа подготовка, бокс, борба, йога...), както и фитнес зала и четири игрища за скуош. Разбира се, към всичко това са предвидени и отговарящи на нивото на залата съблекални.

 

В пряка връзка с основната зала са планирани и няколко игрища на открито, отново комбиниращи опциите за баскетбол и волейбол, също както и футболно игрище и тенис корт. Възможност за допълнителното разделяне на игрища за по-малки отбори, както и открит тенис корт. Всички спортни игрища в залите и откритите пространства се предвижда да бъдат използвани както от спортисти, така и от учащи и граждани.

 

Комплексът е замислен да бъде изпълнен в максимална степен с естествени материали, в духа на зелената архитектура и дизайн.

 

Специално внимание е отделено на запазването, разширяването и благоустрояването на пешеходната връзка (пешеходна зона/пътека), осъществяваща прекия контакт между двата квартала, която води през спортния комплекс на открито към моста над прилежащата Слатинска река. Пешеходната пътека се предвижда да осигури комфортно преминаване на инвалиди, велосипедисти, деца, възрастни и други жители на квартала. 

 

БУБА Баскетбол приема тази кауза с голяма амбиция и отдаденост в тези тежки времена, а с всички събития около COVID-19, нацията има нужда от здраво подрастващо поколение повече от когато и да е. Клубът показа социалната си ангажираност, след като баскетболисти и треньори на БУБА, преминали през заболяването, вече дариха кръвна плазма в полза на нуждаещите се.

 

Проектът гарантира пълна прозрачност и ще бъде изпълнен съвместно с община "Слатина" и Столична Община, като ще бъде в полза на всички граждани на София.

Планираната инвестиция е в размер на 7 милиона лева, за да могат децата да тренират в най-добри условия и да се изграждат със самочувствието на връстниците си от отбори като Реал (Мадрид) и Байерн (Мюнхен), които редовно участват на организираната от столичния клуб международна ежегодна надпревара "БУБА Къп".

 

Проектът е на архитект проф. Бойко Кадинов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БУБА Баскетбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи