Треньорът на Гърция: България е опасен отбор


Треньорът на Гърция: България е опасен отбор
(сн. FIBA.basketball)
23-11-2020 16:01 | BGbasket.com

Старши треньорът на Гърция Танасис Скортопулос очаква трудни мачове срещу България и Латвия в предстоящия ноемврийски прозорец от европейските квалификации. Тимът замина днес за Сараево, а ето какво заяви наставникът пред местната федерация преди тръгване:

 

„Предстоят ни два мача. Както винаги трудността на тези двуби е специфична. Времето ни за подготовка е малко. Трябва да помогнем на някои нови играчи да се приспособят към тима, но сме оптимисти, че всичко ще върви добре и всички ще се представят по най-добрия възможен начин, за да можем да постигнем нужните резултати и да бъдем в добра позиция за следващия прозорец. Целта на националния отбор е да спечели всички мачове и с тази мисъл ще подходим към следващите два. Срещаме тима на Латвия, с когото ще играем за първи път, и този на България, срещу когото вече сме се изправяли. И двата отбора са опасни, които играят с много тройки и ние трябва да се адаптираме към този стил. Ще се опитаме да отговорим въз основа на защитата. Целта са победите, но в същото време и отборът да играе добре.

 

Ситуацията е особена. Ще бъдем в хотела в продължение на много дни. Не знаем как ще реагират по-младите изобщо. Това е нещо безпрецедентно. Вярвам обаче, че с добрата атмосфера, която съществува в отбора, ще можем лесно да го преодолеем.

 

С нас има няколко нови момчета, които са тук за първи път. Искаме да направим постепенно обновяване на състава през тези прозорци. Не искаме това да се случи само поради контузии на останалите. Искаме всичко да върви по план, малко по малко, за да видим как и нови играчи се присъединяват към националния отбор.“

 

Още промени в състава на Гърция преди квалификациите

 

14 състезатели заминават за Сараево, Дий Бост ще се присъедини на място

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Гърция, България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи