Христина Иванова остана под карантина в Гърция


Христина Иванова остана под карантина в Гърция
(сн. личен архив)
16-11-2020 19:52 | Мария Маринова

Женският национален отбор на България се прибра у нас, след като изигра двата си мача от европейските квалификации в Гърция. С тима ни обаче не пътува Христина Иванова, която остана под карантина в Ираклион.

 

Баскетболистката на Монтана 2003 бе в групата на Стефан Михайлов за важните мачове, но в последния момент отпадна от нея. Както се и очакваше, причината е, че тя е дала положителна проба за коронавирус.

 

Всички 13 баскетболистки, които бяха в състава на националния ни тим, заминаха за Гърция с отрицателни тестове. В южната ни съседка обаче са направени нови проби преди мачовете, като освен Иванова, се е оказало, че с COVID-19 са още две словенки и една гъркиня. Четирите момичета веднага са били изолирани от останалите в хотелските си стаи.

 

Пред BGbasket.com Христина Иванова призна, че се чувства добре, но повече съжалява, че не е успяла да вземе участие в мачовете. Единствените й симптоми са липса на обоняние и лека хрема, която вече е отминала.

 

Все още обаче няма яснота кога тя ще може да се завърне у нас, като това ще стане, едва след като даде отрицателен резултат. Очаква се утре или в сряда на нея и на останалите баскетболистки да им бъдат направени нови изследвания, които да покажат дали те още са носители на вируса.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Христина Иванова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи