7Sport с водещите новини от баскетболния свят у нас и в чужбина


7Sport с водещите новини от баскетболния свят у нас и в чужбина
27-10-2020 18:43 | BGbasket.com

Баскетболът в България се радва на голяма популярност и имаме силно първенство, което предизвиква огромен интерес. Поради популярността на спорта у нас, то хората следят и много други силни световни лиги като NBA например, а всички водещи новини в баскетбола може да прочетете онлайн в спортния сайт 7СПОРТ. В него трябва да посетите категорията баскетбол в секция новини, за да се информирате за последните актуални събития в този спорт.

 

От новините за баскетбол в 7Спорт ще разберете, че ЛА Лейкърс е спечелил 17-ата си титла в НБА, като Леброн Джеймс е бил с голяма заслуга за триумфа на Лейкърс. През октомври ЛА Лейкърс надви Маями Хийт с 4:2 победи във финалната серия и спечели първа титла от 2010-та година насам, когато в спора за трофея надвиха Орландо Меджик с 4-1. С триумфа през 2020-та година в НБА, Лейкърс се изравни с рекордьора Бостън Селтикс, като вече и двата тима имат по 17 титли в най-силното първенство на света. Във финалната серия над всички бе Леброн Джеймс - един от най-великите баскетболисти в историята. В последния мач, в който Лейкърс вдигна титлата, той се отличи с трипъл-дабъл – 28 точки, 14 борби и 10 асистенции. Това бе четвърта титла за ЛеБрон Джеймс, който печели трофея с трети различен отбор. Първите си две шампионски титли той взе с Маями, след което бе с основна заслуга за триумфа на Кливланд в НБА. Логично Джеймс бе за “Най-полезен играч” на Финалите през 2020-таогдина, с което стана първият баскеболист в НБА в историята, който три пъти е избиран за MVP на финалите.

 

7Sport отразява и баскетболните събития в България и ще може да се информирате, че грандът Левски Лукойл е стартирал новия сезон с победа. В първия кръг на шампионата в средата на октомври, "сините" се поздравиха с успеха срещу коравия отбор на Рилски Спортист със 75:64 като гости. Сръбският център Данило Тасич бе в основата на успеха в Самоков, отбелязвайки 24 точки в сблъсъка. От началото на сезона Левски Лукойл е безгрешен и има 3 победи в 3 мача. В последната среща „сините“ разбиха Академик Бултекс с 108:84, а преди това записаха драматичен успех с 79:77 над Берое в Стара Загора. Левски изоставаше в мача, но спечели последната четвърт с 23:16 точки, с което взе и дербито със „зелените“. Берое пък има една победа и едно реми и заема 4-ото място в класирането на НБЛ след 3 кръга. Последният им мач срещу Балкан бе отложен заради заразени играчи с коронавирус в състава на старозагорци. Иначе в класирането на българското баскетболно първенство, след лидера Левски, който е с 6 точки, е отборът на Рилски Спортист с 5 точки. Отборът от Самоков загуби само срещу Левски, като в другите си срещи записа победи над Ямбол и Академик Бултекс, с което демонстрира високите си амбиции през този сезон.

 

Много новини от баскетбола ще намерите и в официалната страница на 7Спорт във facebook. Може да следите и останалите социални мрежи на новинарския сайт, за да сте винаги информирани:

 

7спорт Twitter

7спорт Youtube

7спорт Instagram

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи