Още трима баскетболисти се присъединиха към националния отбор


Още трима баскетболисти се присъединиха към националния отбор
26-10-2020 19:00 | basketball.bg

Трима нови играчи повика за специалния мини-лагер на мъжкия национален отбор селекционерът на тима Росен Барчовски. До 29 октомври в „Арена Ботевград“ с тима ни ще се готвят гардът на Рилски спортист Павлин Иванов, центърът на Ямбол Кръстан Кръстанов и капитанът на Академик Пловдив Васил Бачев. За Кръстанов това е първа повиквателна в мъжкия национален отбор.

 

Сред баскетболистите на лагера трябваше да бъдат Павел Маринов, Станислав Ваклинов и Николай Стоянов от Берое, но от старозагорския тим обявиха, че всички ще са под карантина заради положителните проби за коронавирус на Ваклинов и Кейлъб Бишъп.


Лагерът е подготвителен и е месец преди турнира, който ще замени квалификационните прозорци за ЕвроБаскет. Както бе обявено, българският национален отбор ще играе в Сараево (Босна и Херцеговина) в периода 23 ноември до 1 декември. Този турнир ще замени предвидените от първоначалната програма мачове с Босна като гост на 26 ноември и като домакин на Гърция на 29 ноември.

Лагерът ще продължи до 29 октомври. Предвидена е и закрита контролна среща срещу Балкан преди обед в последния ден от събирането.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи