Още един наш отбор е под карантина заради COVID-19


Още един наш отбор е под карантина заради COVID-19
(сн. ББЛ)
20-10-2020 18:14 | Мария Маринова

Още един роден баскетболен отбор при мъжете бе поставен под карантина заради коронавируса. Освен елитния Черноморец, в изолация е и тимът на Шумен, който се състезава в ББЛ А група.

 

Пред BGbasket.com старши треньорът Янко Янков обясни, че мярката е превантивна и даде повече разяснения около ситуацията в отбора. „Бяхме контактни. Едно момче от старшата възраст даде положителен тест. Няма симптоми, но местното РЗИ направи предписание да бъдем карантинирани“, заяви той.

 

Карантинният период на Шумен изтича в края на тази седмица. По програма следващите мачове от източния регион на втория ни ешелон са чак в началото на ноември, което означава, че няма да се налага отлагането на срещи.

 

Пред Шумен обаче съществува и друг проблем. От клуба имат желание да играят домакинския си турнир през следващия месец в „Арена Шумен“, която обаче не е свободна за 8 ноември, когато са двубоите.

 

„Залата е доста натоварена, има много събития. С новия формат на А група почти нямаме домакинства, тъй като при нас се играе на турнири. При всяко завъртане имаме право само на едно домакинство. Нашето становище е, че това е в ущърб на развитието и популяризацията на баскетбола, но така са го решили. Няма как, съобразяваме се. Желанието ни е да играем в Арена Шумен, но за единственото ни домакинство залата е заета и най-вероятно ще играем в Младост“, сподели Янков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ А група, ББЛ, Шумен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи