Пореден роден абсурд покрай COVID-19 повдигна нови въпроси


Пореден роден абсурд покрай COVID-19 повдигна нови въпроси
17-10-2020 14:30 | BGbasket.com

Още една абсурдна ситуация породи огромен въпрос за самосъзнанието и отговорността, която всички хора, родители, треньори, участници в баскетболните мачове, имат и носят.

 

Младеж, чието име ще запазим в момента за себе си, от отбора на Атлетик U19 се появи и взе участие в двубой от първи кръг на Елитна група - Запад, въпреки че в този момент трябваше да се намира под карантина. Целият клас на въпросния баскетболист от елитна столична гимназия, е под карантина, тъй като учениците са били контактни лица със заболял от COVID-19. Въпреки това, без отрицателен тест, играчът на Атлетик решил да се появи в зала "Триадица" и взел участие в мача със Септември.


Според правилата за провеждане на всички баскетболни турнири в България в епидемична обстановка, Атлетик подлежи в момента и на санкция - служебна загуба.


Това обаче е по-малкият въпрос, като по-големият си остава този за осъзнаването на отговорността, която очевидно е доста по-сериозна, в тази реалност. Докато всеки участник в баскетболните състезания не започне да носи своята, всеки мач и всеки ден ще е потенциална опасност.


Първенства в повечето големи държави при подрастващи или не се играят, или се играят само при старша възраст, при строги мерки. Така е в Италия, където в северните региони са отменени всички състезания, в Испания играят U16 и U19 под определени условия и в някои райони.


Ако ние сами не носим отговорност за своите контакти, ако нямаме самосъзнание да пазим и свои, и съперници, тогава сблъсъкът с новата реалност наистина е тежък... И ще остави много хора извън залите.


Бъдете отговорни, независимо дали сте на 15, 35 или 65! Един мач не определя хода на живота ви. С уважение и надежда, да направите това, което е правилно.

 

ТОВА СА ПРАВИЛАТА, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: коронавирус, COVID-19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи