Разрешават мачове с група от 8 играчи, внесоха и други промени


Разрешават мачове с група от 8 играчи, внесоха и други промени
(Сн: basketball.bg)
16-10-2020 16:30 | BGbasket.com

На свое видео заседание днес Управителният съвет на БФБаскетбол единодушно прие промени, с които бяха актуализирани Правилата за провеждане на мачове в извънредна епидемична обстановка. Промените бяха необходими във връзка с последните заповеди от министерството на здравеопазването и министерството на младостта и спорта.

В актуализирания документ навсякъде, където се споменава 14 дневна изолация, текстът бе заменен с „изолация в срока, определен с актуалната заповед на Министъра на здравеопазването“.

УС единодушно прие предложените промени във финансовия план по основния  Договор на БФ Баскетбол с ММС за развитие на спорта за високи постижения, които също са свързани с развитието на епидемията и наложените от нея ограничения.

Единодушно за член на БФБаскетбол бе приет БК Марек Дупница с председател Йордан Гиргинов.

Във връзка с предложения на мениджъра на НБЛ Сандра Велчева УС единодушно прие следните промени в Правила за ДП на НБЛ:

„Чл. 72. В срещите от НБЛ, представителните отбори на БК трябва да участват с минимум 8 и максимум 12 състезатели – годни за игра, присъстващи и облечени с еднакво спортно облекло при представянето. (б.ред. Досега отборите бяха длъжни да представят минимум 10 състезатели.)
 
Чл. 85. (1) Отлагане на среща поради заболяване се приема единствено при официално обявена епидемия от оторизирания държавен орган за същото заболяване в населеното място, срещу официални медицински свидетелства на минимум четирима заболели състезатели и при получено уведомление в офиса на НБЛ поне 48 часа преди насрочената среща. /За заразени с COVID-19, при по-малко от 8 души, в които не се включват контактни лица, ако заразеният е установен по-малко от 72 часа преди срещата.
 
Да се добави нова алинея 3:

   (3) При отложена среща поради заболели от COVID-19, първата предстояща среща съгласно утвърдения календар се насрочва най-рано 4 дни след изтичане на карантината или представяне на два негативни теста в два последователни дни, а всички останали пропуснати срещи се изиграват хронологично след това в междинни кръгове.“

Очаквайте подробности!

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи