Сашо Груев с отворено писмо за отношенията си със Спартак


Сашо Груев с отворено писмо за отношенията си със Спартак
(снимка: LAP.bg, архив)
09-10-2020 10:20 | BGbasket.com

Бившият баскетболист на Спартак Плевен Александър Груев, който в момента заема позиция в треньорския щаб на Академик Пловдив, излезе с отворено писмо към цялата баскетболна общественост.

 

В него той разяснява ситуация със задължения на Спартак към него, разрешена от съда и наложена от БФБ и НБЛ.

 

Публикуваме без редакция текста, поместен във фейсбук страницата на Сашо Груев.

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

 

БК Спартак Плевен погаси еднократно и изцяло задължението си към мен датиращо от 2017 г. След многократни опити за извънсъдебно споразумение и подигравки, че ако ги осъдя "няма да взема стотинка" , реших да се уповавам изцяло на съдебната ни система.

 

Сдружение Баскетболен Клуб Спартак - Пл бяха осъдени от мен, без да се явят нито един път в съда и без да обжалват в законния срок. В следващите две години след излизане на съдебнотото решение и образуване на изпълнително дело от частен съдебен изпълнител, БК Спартак - Пл натрупаха лихви и съдебни разноски в размер почти толкова, за колкото и бяха осъдени.

 

Единствената причина, поради която клубът погаси вчера 08.10.2020г. задължението си към мен бяха т. 5 и т. 6 от приетите от НБЛ Правила за Финансов феърплей, които гласят :
5. БК, който е осъден от български съд да заплати суми на състезател или треньор по договор между тях за който и да е предишен сезон трябва да декларира изплащането на тези суми преди картотеката на отбора за следващия сезон след обявяването на решението на съда;
6. БК, който не е заплатил всички дължими суми по договора си със състезател или треньор от предишния сезон или по обявено съдебно решение по чл.5 няма право да картотекира отбора си за следващия сезон;

 

Искам да благодаря на Българска федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и всички, които единодушно застанаха зад мен и ме подкрепиха да търся правата си до край! Въпросът беше принципен за мен и моето семейство!

 

Г-н Богдан Петков, съпругата ми не е страна по този юридически казус касаещ моите трудово-правни отношения с БК Спартак Плевен, в който клуб, в онзи момент Вие самия нямахте никакъв ръководен, представителен и какъвто и да било де юре пост.

 

Надявам се този случай да послужи за пример на всички действащи и подрастващи играчи, че трябва да държат на изрядни трудово-правни отношения и да знаят правата си, за да могат във всеки един момент да се защитят.
 
Още един път поздравления за БФБ и НБЛ, които стриктно спазиха въведеното правило за финансов феърплей и брилянтно показаха, че баскетболът в България чисто административно се развива все повече и играчите са защитени! И не на последно място - не забравяйте, че живеем в правова държава!

 

За мен случаят е приключен! Искам да пожелая успех на Санди Дяковски, момчетата и публиката. В Спартак играят едни от най-близките ми приятели и там изкарах две прекрасни години! Надявам се всички, които дават всичко за доброто на отбора да не станат косвени жертви на немарливостта на виновния за създалата се ситуация!

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Спартак Плевен
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
Други новини