Обявиха мотивите за отказа на НСА да участва в А група


Обявиха мотивите за отказа на НСА да участва в А група
(сн: BGbasket.com)
06-10-2020 10:29 | basketball.bg

Женската А група остана с шест отбора, тъй като както BGbasket.com вече съобщи, НСА се отказа от участие в шампионата. От Българската федерация по баскетбол също обявиха официално оттеглянето на тима, като публикуваха и писмото, в което президентът на клуба Цанко Цанков изтъква мотивите за решението.

 

Ето какво пише в него:

 

„Уважаеми г-н Глушков,

 

С настоящото съобщение Ви информираме, че БК НСА няма да има възможност да участва в ДП за А група жени за сезон 2020-2021 г. Нашият клуб в продължение на над 15 години винаги е участвал в ДП по баскетбол за жени в различните формати А и А2. През настоящата година, може би и вследствие на настъпилата в световен мащаб пандемия  COVID-19 , въпреки нашите усилия, няма да можем да водим редовен учебно-тренировъчен процес  и да участваме в ДП.

 

Нашият отбор бе селектиран от студентки от НСА „В.Левски“ и  други висши училища на територията на град София. Момичета, които са студентки в други висши училища, ще провеждат своите занимания онлайн и това ще затрудни тяхното участие в тренировъчния процес  и срещите от ДП.

 

Вследствие на тези причини, момичета , които са пълни аматьори, може би и загубиха мотивацията си и желанието да продължат да бъдат състезателки по баскетбол, въпреки желанието на нашия клуб.

 

Извинявам Ви се за създадената форсмажорна ситуация от тази наша невъзможност да участваме в ДП.

 

Цанко Цанков

Президент на  БК НСА"

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, НСА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи