Рилски спортист надви Берое в Самоков


Рилски спортист надви Берое в Самоков
(сн. rilskibasket.com)
30-09-2020 21:49 | rilskibasket.com | BGbasket.com

Рилски спортист спечели и втората контрола срещу Берое от предсезонната подготовка на двата тима. След победата на турнира „Георги Христов“ в Ботевград, днес баскетболистите на Людмил Хаджисотиров се наложиха над своя съперник и в Самоков, този път с 93:69.

 

Заради неразположение срещата за гостите пропусна Станислав Ваклинов, а неприятностите за тима продължиха, след като Павел Маринов се контузи едва четири минути след влизането си в игра, но травмата му не е сериозна.

 

Срещата започна равностойно, като след десет минути игра Рилски спортист водеше с 21:20. През втория период обаче домакините взеха инициативата и на почивката се откъснаха с 53:29. След паузата играта бе доста резултатна, а преди заключителната четвърт преднината на тима от Самоков стана 29 точки. Берое успя да свали част от изоставането си през последната част, но не и да стигне до пълен обрат.

 

Над всички за победителите бе Алекс Симеонов с 20 точки и 9 борби. С 15 е Павлин Иванов, 13 вкара Брендън Браун, а с 12 е Трей Портър.

 

За Берое най-резултатен с 15 точки бе Николай Стоянов, с дабъл-дабъл от 14 точки и 12 борби се отчете Кейлъб Бишъп.

 

В събота двата тима ще изиграят и последните си контроли преди началото на новия сезон. Рилски спортист гостува на Спартак Плевен, докато за Берое предстои визита на Ямбол.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи