Арестуваха топ баскетболистка в Беларус заради политически пристрастия


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
01-10-2020 16:09 | BGbasket.com

Популярната бивша белоруска националка Елена Левченко бе арестувана за административно правонарушение на летището в Минск.

 

Левченко трябвало да пътува в чужбина за рехабилитация след контузия.

 

Левченко се обадила на адвоката си от ареста и му обяснила, че е задържана заради участие в незаконни масови мероприятия.

 

Елена Левченко е една от най-добрите баскетболистки в историята на Беларус. Играла е два пъти на Олимпийски игри, както и във финал на WNBA. Тя бе избирана и за най-добър център на планетата.

 

Левченко е категорично против избрания за президент на Беларус Александър Лукашенко и открито поддържа протеста срещу него.

 

Преди няколко дни 100 000 души излязоха по улиците в Беларус, за да протестират отново срещу спорното преизбиране на дългогодишния президент Александър Лукашенко, въпреки репресиите от страна на полицията и армията.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи