Лейкърс е новият властелин на запада в НБА


27-09-2020 10:05 | BGbasket.com

Лос Анджелис Лейкърс триумфира в западната конференция на Националната баскетболна асоциация. „Езерняците“ се наложиха над Денвър със 117:107 и с общ резултат 4-1 се класираха за финала в лигата. Нъгетс за трети път изоставаше с 1-3 в плейофите през този сезон, но този път не успя да направи чудото.

 

Съперник на Лейкърс на финала ще бъде победителят на изток от Маями и Бостън. До момента резултатът там е 3-2 в полза на „горещите“.


До началото на втората четвърт срещата бе доста равностойна, като двата отбора постоянно си разменяха водачеството. Постепенно тимът от Ел Ей започна да трупа разлика, която на моменти ставаше и двуцифрена. Денвър обаче свали изоставането си само на 3 точки преди последната част, но не успя да стигне до пълен обрат.

 

Леброн Джеймс бе в основата на успеха за Лейкърс с впечатляващ трипъл-дабъл от 38 точки, 16 борби и 10 асистенции. Последният състезател на „езерняците“ с подобни показатели в плейофите бе Джеймс Уорти през 1988 г. Леброн пък е на финал в лигата за девети път в последните десет сезона. Антъни Дейвис вкара 27 точки, а по 11 добавиха Дани Грийн и Алекс Карузо.

 

Най-резултатни за Денвър с по 20 точки бяха Никола Йокич (7 борби и 5 асистенции) и  Джереми Грант (9 борби). Джамал Мъри се отчете с 19 точки и 8 асистенции, Пол Милсап отбеляза 13 точки, а по 10 имат Монте Морис (7 асистенции) и Майкъл Портър Джуниър.

 

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБА, СЕЗОН 2019/2020

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ПЛЕЙОФИТЕ В НБА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ПЛЕЙОФИТЕ В НБА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА, Ла Лейкърс, Денвър
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи