Обсъждат промени в календарите заради новия формат на европейските квалификации


Обсъждат промени в календарите заради новия формат на европейските квалификации
24-09-2020 12:07 | basketball.bg | BGbasket.com

Управителният съвет на БФБаскетбол ще разгледа предложения за промени в календарите на мъжете и жените заради новия формат на европейските квалификации. Това ще стане на второто видеоконферентно заседание за този месец, което ще се проведе на 28 септември от 11:00 часа.

 

ФИБА обяви, че планира да въведе нов формат за провеждане на квалификациите за Евробаскет при мъжете и жените заради световната пандемия откоронавируса. От европейската централа вече въведоха тези мерки с промяната на квалификациите за Шампионската лига, като два от турнирите се провеждат в Ботевград. Окончателното решение за европейските квалификации ще бъде обявено на 6 ноември от Борда на централата, член на който е и президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

 

По програма на 26 ноември мъжкият национален отбор на България трябваше да гостува на Босна и Херцеговина, а три дни по-късно да приеме Гърция в Ботевград в борбата за място на Евробаскет 2021. Женският ни представителен тим трябваше да има визита на Гърция на 12 ноември и домакинство на Исландия в София на 15 ноември.

 

На заседанието на 28 септември ще бъдат разгледани и работни документи за планираното на 29 септември от 9:00 ч. в зала „Триадица“ Общо събрание на федерацията.

 

Ето и дневния ред на УС:

 

1. Обсъждане на  промени в календара за мъже и жени във връзка с евентуалните решения на Борда на ФИБА Европа за нов формат за провеждане на Евроквалификациите (докладва Георги Глушков)

 

2. Утвърждаване на работни документи на ОС и предложение на Председател на събранието; (докладва Георги Глушков);

 

3. Приемане на нови клубове за членове на БФБаскетбол (докладва Елеонора Рангелова);

 

4. Разни (докладва Георги Глушков).

 

 - Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


Абонирай се за канала на СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
Други новини