Има ли край девалвацията?


Има ли край девалвацията?
17-09-2020 15:37 | Хари Латифян, Тема спорт

Има нещо сбъркано в баскетболното общество на България. Допускането с лека ръка на закриване, преименуване, преструктуриране, пререгистриране и изобщо подмяна, започва да става присъщо на това „семейство”. В продължение на 5 месеца на никого не му се стори интересно да повдигне темата с това, което се случва сега. А именно закриването на най-успешния клуб в страната. При това дошло с лека ръка, без никаква битка и желание на някой да промени този грозен и тъжен край. Толкова много фигури в последните 20 години са били част от Академик София (Лукойл, Правец, както искате, така го наричайте). Хора с претенции да са сериозни както в спорта, така и в бизнеса, печелили пари и уважение благодарение на този проект. И сега, когато ножът опря до кокала – нищо.

 

След закриването тихомълком на Академик София-Правец ще може да констатираме поредното позорно изчезване на мъжки баскетболен клуб от картата ни. За Локомотив София, носител на 6 титли, е излишно да говорим, защото вече никой не помни, че е имало изобщо такъв клуб. Какво стана с ЦСКА? От 2009-а червените, спечелили 12 титли, са извън картата, а опитите на Александър Чакмаков и Роберт Гергов да ги върнат, не само не срещат подкрепа, но дори по-лошо – съпротива. Сега още 26 титли си отиват. Колко станаха – дотук 44 от общо 77. Ако трябва да сме педантични, към тях може да прибавим и още 14 на Левски, който ръководен от Юлия Боянова няма много общо с Левски 2014 Лукойл. Да вземем и Спартак София и Славия, отиваме на 65…

 

Пука ли му на някого обаче? Май не. Именно девалвацията е онази, която е страшната. Ценностите, които са били в основата на най-големите успехи от миналия век, са тези, които се губят сега. А загубим ли тях, ще загубим и баскетбола. В онзи му вид, който преди години е изграждал Личностите.

 

 - Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


Абонирай се за канала на СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
Други новини