29 отбора са подали заявка за участие в мъжката А група до момента


29 отбора са подали заявка за участие в мъжката А група до момента
(сн: BGbasket.com)
26-08-2020 15:47 | basketball.bg

29 отбора са подали заявка за участие в мъжката Българска баскетболна лига (ББЛ) - А група през новия сезон до момента. Както вече стана ясно, вторият ни ешелон ще бъде изцяло преструктуриран, като това ще позволи участието на повече тимове в него.

 

Срокът за заявяване на участие в шампионата завършва на 31.08, като до 07.09 всеки желаещ да участва клуб трябва да заплати и таксата за картотекиране на минимум 10 състезатели.

 

До момента заявки са подали: 

 

А Група Запад – 13 отбора: Политехника, Спортист 1959, Правец, Енигма Фойерверк, Балкан, Славия, Локомотив 2020, Фаб Файв, Хебър Пазарджик, Локомотив София, Атлетик София, НСА и ЦСКА;

 

А група Юг: Ямбол, Академик Пловдив, Фаворит Кърджали и Несебър;

 

А Група Център: Б. и Я. Плевен, Чардафон Габрово, Дунав Русе и Чавдар Троян;

 

А група Изток: Шабла, Ънстопабъл, Шоутайм, МУ Варна, Светкавица Търговище, Черно море Тича и Шумен.

 

Десет отбора са заявили участие в Б Група Запад, 11 искат да играят в Б Група Юг, 6 – в Б Група Център и 4 – в Б Група Изток.

 

На днешното заседание на Управителния съвет бе гласувано най-високо класиралият се в съответния регион на А група, мъже, отбор, съставен само от състезатели до 20-годишна възраст, да се класира директно за Финалния турнир на тази възраст в Държавното първенство за подрастващи.

 

Останалите отбори, участници в А група, мъже, и съставени само от състезатели до 20 г. ще имат право на участие в директна квалификация за Финалния турнир.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи