Второ място за България на FIBA U17 Skills Challenge


Второ място за България на FIBA U17 Skills Challenge
(сн. Пламен Лобутов)
23-08-2020 20:54 | basketball.bg

Националният отбор за юноши до 17 години се класира на второ място в първото по рода си световно първенство за умения - FIBA U17 Skills Challenge, което бе създадено на мястото на отменения шампионат в София. Във финала днес тимът ни допусна загуба от набралия скорост от квалификациите тим на Монголия със 126:99 (печели отборът с по-малко точки).

 

Припомняме, че резултатът на всеки отбор се изчислява, като за всяка секунда от времето за изпълнение на упражненията от целия отбор се дава по точка, а от общия сбор се изваждат точките, отсъдени за успешна стрелба или пас.

 

И днес треньорският щаб на Даниел Клечков и Стойо Чолаков заложи на Георги Герганов от Тунджа, Томас Читадзе от Черноморец, Любомир Керемедчиев от Черно море Тича, Борислав Николов от Рилски спортист и Михаил Комбаков от Берое.

 

Монголците пък показаха развитие във всеки един свой мач, като последният им резултат от 99 точки е рекорд в турнира, а за първи път някой от участващите отбори пада под 100. Те имат още два от петте най-добри резултата в турнира - 109 точки срещу Пуерто Рико и 111 срещу Гвинея.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U17
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи