България тръгна с победа и загуба във FIBA U17 Skills Challenge


България тръгна с победа и загуба във FIBA U17 Skills Challenge
(сн. Пламен Лобутов)
19-08-2020 08:45 | basketball.bg

Българският национален отбор до 17-годишна възраст започна с победа и загуба представянето си в първото по рода си световно първенство за умения - FIBA U17 Skills Challenge.

 

Както е известно, най-добрите български състезатели, родени през 2003 г. трябваше да участват в Световното първенство за тази възраст, домакин на което трябваше да е София. Пандемията от коронавирус обаче стана причина за отмяната на турнира, както и на всички европейски първенства за подрастващи. Вместо световното от ФИБА учредиха ново състезание, което виртуално ще покаже способностите на играчите в надпревара по умения.

 

След няколкодневен лагер в Самоков треньорите на българския тим Даниел Клечков и Стойо Чолаков избраха в предизвикателството в първия ден да се тестват Любомир Керемдчиев от Черно море Тича, Томас Читадзе от Черноморец, Борислав Николов от Рилски спортист, играещият в Германия и с година по-малък Симеон Димитров и Михаил Комбаков от Берое.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ

 

Нашите завършиха със 112:111 в първия си „двубой“ срещу Пуерто Рико и 122:126 срещу африканския представител – Мали (победител е отборът с по-ниския резултат).

 

Интересно е да се отбележи, че 112 бе изравнен най-добър резултат от квалификациите за турнира. Постигна го Португалия срещу Ирландия. Общо 130 „мача“ се изиграха по цял свят в Африка, Северна и Южна Америка, Азия и Европа, за да се запълнят 16-те места в групите при момчетата и момичетата. Над 30 национални отбора взеха участие само в пресявките.

 

Днес е последният ни „мач“ в групата – срещу тима на Китай.

 

Първите два тима от всяка група продължават на четвъртфинали на 21 август, като при евентуален успех на нашите, съперници ще им бъдат връстниците им от Група С, събрала Турция, Уганда, Беларус и Монголия.

 

Финалът на турнира е предвиден за 23 август.

 

Гледайте „двубоите“ на нашите момчета срещу Пуерто Рико:

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U17
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи