Академик Бултекс 99 и БУБА продължават без загуба в група Б при момчетата U14


Академик Бултекс 99 и БУБА продължават без загуба в група Б при момчетата U14
(сн: BGbasket.com)
16-08-2020 20:29 | Мария Маринова

Академик Бултекс 99 и БУБА Баскетбол продължават да са непобедени и след втория ден на Държавното първенство за момчета U14 в Ботевград. Двата тима спечелиха днешните си мачове и делят първото място в класирането с по три успеха в шампионата.

 

Академик Бултекс 99 стартира днешния ден с победа срещу Черно море Тича със 75:58. Пловдивчани започнаха да трупат разлика от самото начало на срещата, като единствено през последната част допуснаха леко разколебаване, но когато на практика мачът вече бе решен.

 

Баскетболистите на Йордан Иванов се справиха с лекота и с отбора на Шумен с 87:27, нанасяйки му трето поредно поражение. Шуменци вкараха едва 6 точки през първото полувреме, което предопредели и победителя.

 

В първия си мач за деня БУБА Баскетбол надви Делфин с 80:52. Ключова за крайния изход на срещата се оказа втората четвърт, която столичани спечелиха с 33:10 и именно от нея дойде голямата разлика в мача.

 

Баскетболистите на Ивайло Желев не срещнаха затруднения и срещу Рилски спортист, който победиха с 92:58. БУБА се откъсна с 50 точки аванс след първите три части, което и предопредели развоя на мача.

 

Рилски спортист все пак успя да постигне една победа в днешния ден, след като по-рано се наложи над Шумен с 61:42. Тимът от Самоков постепенно увеличаваше преднината си след всяка четвърт, за да успее да спечели с разлика в края.

 

Делфин пък записа първи успех на шампионата, след като надви Черно море Тича с 83:48. Загубата от бургазлии остави „моряците“ в долната част на класирането с три поредни поражения.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА U14

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА U14

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момчета U14
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи