Николай Грозев: Дойдох в Балкан заради амбициите на клуба


Николай Грозев: Дойдох в Балкан заради амбициите на клуба
(сн. balkan-basket.com)
05-08-2020 12:11 | Мария Маринова

Едно от новите попълнения на Балкан Николай Грозев от няколко месеца е в Ботевград, където тренира в очакване на новия сезон. „Зелените“ официално дадоха старт на подготовката за предстоящия шампионат в понеделник, а пред BGbasket.com състезателят сподели и защо е избрал да продължи кариерата си в състава на Йовица Арсич.

 

„Дойдох в Балкан заради амбициите на клуба и това, че тимът винаги се бори за първото място, както и че ще играе в Европа“, обясни Грозев.

 

Той разкри и получавал ли е други оферти, освен тези на шампионите и на досегашния му тим Академик София: „Имах предложения и от други отбори, но вече бях подписал с Балкан.“

 

Грозев сподели как се чувства в новия си отбор и какви цели си поставя. „Всички момчета се познаваме доста добре. Засега се чувствам нормално. Пожелавам си да сме здрави и да се представим добре през новия сезон. Ще дадем всичко от себе си по време на мачовете, за да се преборим за първото място в класирането и за спечелването на Купата“, заяви той.

 

Баскетболистът коментира и съперника на Балкан в Шампионска лига Цмоки Минск: „Това е доста сериозен отбор с голям бюджет и не мисля, че ще бъдат лесни мачовете.“

 

Двата тима ще се изправят един срещу друг в първия квалификационен кръг на турнира. „Зелените“ приемат състава от Беларус на 15 септември в „Арена Ботевград“, а три дни по-късно е и реваншът в Минск.

 

Вижте още:

 

Йовица Арсич: Искаме да спечелим и Купата, и титлата

 

Димитър Димитров: Имаме един от най-добрите отбори в България, да не кажа и най-добрия

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Николай Грозев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи