Дунав е финалист при момичетата U16 след драма с продължение и 130 борби


Дунав е финалист при момичетата U16 след драма с продължение и 130 борби
(сн: BGbasket.com)
01-08-2020 19:14 | BGbasket.com

Дунав ще играе за титлата на Държавното първенство за момичета U16, което се провежда в Русе. В първия полуфинал днес тимът на домакините се наложи над Черно море Одесос с 66:58 в двубой, преминал през куп обрати и решен след продължение.

 

Двата тима овладяха общо 130 борби в мача, като 71 от тях бяха дело на русенки. Те отбелязаха и 8 тройки срещу само 1 за съперника си, като откраднаха повече топки (20 срещу 9) и направиха по-малко грешки (27 срещу 34).

 

Съперник на Дунав в двубоя за титлата утре ще бъде победителят от втория полуфинал между Рилски спортист и Доростол, докато загубилите ще се срещат в мача за бронза бронза.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Срещата започна много равностойно. Нито един от двата отбора не успя да натрупа някаква по-сериозна разлика и след десет минути игра резултатът бе 15:15, като и двамата треньори разчитаха на стартовите си петици до момента. Като цяло в мача нямаше висока успеваемост при стрелбата, но през втория период пропуските на Дунав зачестиха. Варненки направиха серия от 10:0 и на почивката вече водеха с най-голямата разлика в мача до момента при 35:23.

 

След паузата ролите се размениха. Домакините взеха леко предимство в подкошието и за кратко успяха да свалят изоставането си само на 3 точки, а преди заключителната четвърт Черно море Одесос водеше с 41:37. В началото на последната част обаче резултатността спадна, като за първите пет минути имаше само един вкаран кош от игра и няколко наказателни удара. Малко след това гостите дръпнаха с 9 точки, но след серия от 11:1 Дунав стигна до пълен обрат. Последва нова размяна на водачеството, а 56 секунди преди края резултатът отново бе равен – 55:55. До края и двата отбора имаха възможност да излязат напред, но пропуснаха при стрелбите си и мачът отиде в продължение.

 

В него играта започна кош за кош, но след това баскетболистките на Руслан Русев вкараха 7 поредни точки и се откъснаха с 64:58 минута преди сирената. Треньорският щаб на варненки взе прекъсване, но до края единствено Дунав успя да вкара един кош и удържа аванса си. Общо четири състезателки не завършиха мача заради пет лични нарушения - по две от всеки тим.

 

Ивета Петрова бе най-резултатна за победителите с 16 точки, като овладя и 7 борби. Викторя Тодорова отбеляза 13 точки, а с 10 точки и 12 борби се отчете Мария Метева.

 

За Черно море Одесос Константина Трифонова наниза 16 точки, а с 14 точки и 9 борби завърши Мадлен Морарова.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ РУСЕ U16 - ЧЕРНО МОРЕ ОДЕСОС U16

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА U16

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА U16

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА U16

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момичета U16
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи