Барчовски след финалите за юноши: До 1-2 години някои играчи ще бъдат в мъжкия национален отбор


Барчовски след финалите за юноши: До 1-2 години някои играчи ще бъдат в мъжкия национален отбор
29-07-2020 14:08 | BGbasket.com

Старши треньорът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски изгледа на живо някои мачове от финалния турнир за юноши U19, който завърши в неделя във Варна. Селекционерът сподели впечатленията си от видяното, като според него скоро част от тези играчи ще намерят място в мъжкия национален отбор.

 

„Нивото е добро, даже малко над очакванията ми. Станаха много хубави мачове, виждам и много перспективни млади баскетболисти. Единственото ми съжаление е липсата на публика. Тук винаги става празник на баскетбола, особено на такива състезания на подрастващи залата щеше да е пълна. Такова обаче е положението. Доволен съм като цяло. Има и много слабости и те се виждат, но генералната ми оценка е добра“, заяви Барчовски пред B1B Спорт ТВ.

 

„Мисля, че има надграждане. Станаха много стойностни мачове, особено между първите четири отбора. Разбира се, най-голямо е разочарованието за домакина Черно море. Те очакваха да играят финал, даже и да станат първи. Може би и за БУБА. Изненадващ е малко финалът, но първите четири отбора и като прибавим Рилски спортист и може би Шампион, играха много хубав баскетбол. Левски бяха малко по-колебливи, под очакванията ми. Те играха по-добре през сезона, докато при ЦСКА беше очаквано, защото те имаха някакви проблеми и две момчета, които не дойдоха. Има и играчи, които до 1-2 години ще бъдат в мъжкия национален отбор, сигурен съм“, добави той.

 

Барчовски отново коментира и единната програма за треньорите: „Тя представлява методика, по която всички треньори на определени възрасти в България да работят горе долу по един и същ начин. Това е най-просто казано. Всичко това е описано. Проблемът е как да се контролира този процес. Ще разчитаме много на добронамереността, защото такива са времената, че да контролираш частни клубове е трудно. Смятам обаче, че с общи усилия ще можем да направим нещо. От треньорите ще се изисква да минават изпити върху теория и практика всяка година. Това досега го нямаше. Има много изисквания от Министерството на младежта и спорта във връзка с образованието на треньорите. Това ще е много тежък момент.“

 

За пореден път националният селекционер изрази увереност, че България ще успее да се класира за европейското първенство при мъжете. „Официалните състезания остават по програма през ноември месец – гостуване на Босна и Херцеговина и домакинство на Гърция. Моля се на съдбата и на Господ да няма някаква промяна, защото сме в ритъм и добра инерция. Уверен съм, че ще се класираме. Оптимист съм“, завърши Барчовски.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за юноши U19, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи