България U17 разбра съперниците си за Skills Challenge


България U17 разбра съперниците си за Skills Challenge
27-07-2020 13:06 | BGbasket.com

Националният отбор на България за юноши до 17-годишна възраст попадна в в група с Мали, Китай и победителя от квалификациите в Америка за новото състезание на ФИБА  Skills Challenge. Турнирът ще тества способностите на младите баскетболисти вместо отложеното заради световната пандемия с коронавируса световно първенство за тази възраст, което трябваше да се проведе това лято в София.

 

Момчетата, които са водени от Даниел Клечков и Стойо Чолаков, попаднаха в група D на иновативното състезание.

 

На 18 август те ще тестват способностите си с тима, спечелил американските квалификации и с Мали. На следващия ден е сблъсъкът с Китай.

 

В надпреварата ще участват 16 отбора, разделени в 4 групи. Първите два тима от всяка група продължават на четвъртфинали на 21 август, като при евентуален успех на нашите, съперници ще им бъдат връстниците им от Група С, събрала Турция, Доминиканска република и вторите тимове, класирани от квалификациите в Европа и Азия.

 

Финалът на турнира е предвиден за 23 август.

 

Всеки отбор е съставен от петима участващи, които ще показват умения в определен набор от упражнения. Усилията им ще бъдат заснети и предавани на живо от ФИБА. Всеки участник ще има за задача да дриблира между конуси, да подаде правилно и да стреля за 3, 2 и 1 точка.

 

Както е известно, националите до 17-годишна възраст ще имат лагер преди това състезание. Клечков и Чолаков ще съберат тима за подготовка в Самоков от 3 до 17 август. Край Боровец момчетата ще премерят силите си и срещу тим от Северна Македония или Румъния.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U17
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи