Черно море оглави групата си, битката за полуфиналите се завърза


Черно море оглави групата си, битката за полуфиналите се завърза
(сн. Павел Костадинов, BGbasket.com)
22-07-2020 20:59 | BGbasket.com

Черно море Тича оглави еднолично група B на финалите на Държавното първенство за юноши U19, което се провежда във варненската зала „Христо Борисов“. Домакините останаха единственият тим без загуба в този поток, след като спечелиха и трите си срещи. Битката за място на полуфиналите се завърза, като с баланс 2-1 са три отбора – Академик София, Доростол и Левски. След днешните мачове пък шанс да продължат напред загубиха ЦСКА и Черноморец, които нямат успех до момента.

 

В първия мач Левски надви Доростол с 88:59, след като водеше почти през цялото време. Столичния тим дръпна с 31:17 след първата част, като разликата се запази и до почивката. След паузата баскетболистите от София продължиха да увеличават аванса си и спечелиха убедително. Те овладяха внушителните 66 борби срещу 41 за съперника, като именно в подкошието бе и най-голямото им предимство в срещата.

 

Най-резултатен за успеха бе Томислав Минков с 27 точки и 8 борби, близо до трипъл-дабъл бе Виктор Германов със своите 19 точки, 11 борби и 7 асистенции, докато Иван Павлов се отчете с 12 точки. За Доростол Димо Хърватев наниза 12 точки, по 11 имат Траян Русев, Емил Михалев (12 борби) и Драгомир Дюзов.

 

Академик не срещна трудности срещу Черноморец, като спечели мача помежду им с 83:67. Подобно и на вчерашната загуба от Доростол, стрелбата от тройката на баскетболистите на Мирослав Ралчев не вървеше, но те компенсираха със солидна игра в подкошието. Водени от завърналия се в игра Дамян Минков, символичните домакини започнаха много уверено мача, като след десет минути игра водеха с 20:12. Постепенно те не спряха да увеличават аванса си, като на почивката водеха с 49:22. Разликата продължи да расте и след паузата, а преди заключителната четвърт достигна 33 точки. Черноморец изигра силна последна част и намали пасива си, но не дотолкова, че да промени развоя на мача.

 

Дамян Минков вкара 27 точки за победителите, с 16 и 10 борби е Петко Петков, а 14 точки добави Николай Иванов. За Черноморец най-резултатен с 21 точки бе Томас Читадзе, дабъл-дабъл от 20 точки и 10 борби направи Мартин Чоков.

 

В последния мач за деня Черно море Тича победи ЦСКА с 91:75. Армейците поведоха с 19:6 само за няколко минути игра, но домакините отвърнаха със силна серия и след първата част вече бяха напред с точка при 24:23. Въпреки силните изяви на Виктор Маргаритов, подемът в играта на „моряците“ продължи и те започнаха да трупат разлика, като на почивката вече водеха с 50:39. След паузата ЦСКА успя да стопи пасива си на 7 точки, но преди последната част варненци отново имаха двуцифрен аванс – 67:57. Въпреки краткото разколебаване, малко след това Черно море успя да дръпне с над 20 точки, което уби интригата в оставащите минути. Подобно и на останалите мачове, борбата се оказа ключова за крайния изход на срещата, тъй като повечето точки на домакините дойдоха именно под коша.

 

Мартин Йорданов завърши с 21 точки и 13 борби за успеха. Александър Стойков има 19 точки и 8 борби, с 18 по точки са Михаил Молдов (7 борби) и Берк Мехмед (10 борби), а 10 точки добави Иван Спиров. Виктор Маргаритов записа 27 точки и 7 борби за ЦСКА, Николай Петков отбеляза 17 точки, 15 и 9 борби има Емилиян Грудов.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ U19 - ДОРОСТОЛ U19

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК СОФИЯ U19 - ЧЕРНОМОРЕЦ U19

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦСКА U19 - ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА U19

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за юноши U19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи