БУБА оглави група А при юношите U19, първа победа за Рилски спортист


БУБА оглави група А при юношите U19, първа победа за Рилски спортист
(сн. facebook.com/pg/chernomoreticha)
21-07-2020 15:12 | BGbasket.com

БУБА баскетбол излезе начело в група А на финалния турнир при юношите U19, след като спечели и втория си мач от шампионата и е единственият тим в нея без поражение до момента. Рилски спортист пък записа първи успех на първенството във Варна, като вече е с баланс 1-1.

 

Тимът от Самоков не даде шанс на Берое и се наложи с 84:53 за първата си победа в група А от финалите за юноши U19 във Варна. Рилецо стартира ударно с 26:9 в началната четвърт, а Васил Попов наниза 10 бързи точки за първите 10 минути. Разликата скочи до 20 точки във втория период, и продължи да расте до почивката.

 

Младият състав на Берое не успя да се противопостави на по-опитния съперник, като игра основно с шестима състезатели. През второто полувреме играта вървеше сравнително равностойно, като в действие влязоха всички 12 баскетболисти от Самоков.

 

20 точки, 8 борби и 6 асистенции записа Васил Попов, 16-годишният Христо Бъчков се отчете с 12 точки и 11 борби, а украинският център Владислав Поддубченко се отчете с 10 точки.

 

Във втория мач от групата БУБА баскетбол надви Тунджа Ямбол с 56:40, след като овладя общо 53 борби в срещата. Двубоят започна с леко предимство за ямболии, които след десет минути игра водеха с 12:9. Вторият период отново бе доста равностоен, като на почивката предимството бе на страната на столичния тим – 25:23.

 

Ключова се оказа третата четвърт. Малко след началото й баскетболистите на БУБА направи серия от 10:0 и се откъснаха в резултата, като лимитираха съперника си едва до 6 точки за целия период. В оставащото време разликата в тяхна полза надхвърли границата от 20 точки и те нямаха проблем да задържат преднината си.

 

Лъчезар Тошков наниза 18 точки за успеха, с 16 и 11 борби е Даниел Кунторов. Константин Тошков добави 9 точки, а силно се включи и Павел Теофилов с 6 точки и 16 борби. За Тунджа Андон Вачев се отчете с 10 точки и 10 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ U19 - РИЛСКИ СПОРТИСТ U19

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТУНДЖА ЯМБОЛ U19 - БУБА БАСКЕТБОЛ U19

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за юноши U19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи