Израел затваря отново спортните зали заради нов бум на COVID-19


Израел затваря отново спортните зали заради нов бум на COVID-19
08-07-2020 09:50 | dariknews.bg

Правителството на Израел върна редица ограничения заради скока в броя на заразените с новия коронавирус, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Незабавно се затварят спортните зали, нощните клубове, баровете и залите за тържества, съобщи израелското държавно радио.

 

Мъжката първа лига продължава да се играе без публика.

 

В синагогите ще може да има до 19 богомолци едновременно, а в автобусите - до 20 пътници. Засега плажовете остават отворени, но нараства контролът за спазването на санитарните мерки.

На извънредно правителствено заседание премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че връщането на някои ограничения се налага, за да се избегне по-обща карантина.

От края на май в Израел броят на новите заразени с коронавируса в Израел за денонощие отново започна да нараства. На 6 юни бе съобщено за 160 нови заразени, на 23 юни те бяха 460, на 29 юни - 637, а на 2 юли - 1026, отбелязва ТАСС.

Израелското министерство на здравеопазването съобщи тази вечер за 962 нови заразени и още трима починали през последното денонощие. С това общият брой на заразените в Израел достигна 30 749. 334 от тези хора са починали.

В петък палестинската автономна власт наложи пълна карантина на Западния бряг на река Йордан на фона на скока на новите случаи на окупираната територия. На Западния бряг до момента са регистрирани близо 4300 заразени с коронавируса, 16 от които са починали.

В ивицата Газа бяха потвърдени 72 случая, един от които с фатален изход.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: коронавирус, COVID-19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи