Четвъртфинали в регион ЮГ на ББЛ


Четвъртфинали в регион ЮГ на ББЛ
22-06-2020 13:15 | BGbasket.com

В неделя състояха четвъртфиналните битки в регион ЮГ на ББЛ.

 

Програмата стартира със сблъсъка Майна таун-Ямбол. Срещата започна с лек превес за пловдивчани, които бяха с къса ротация, но неостаряващият стожер Василий Петлешков правеше разликата в тези начални минути. Впечатление направи лошият процент стрелба и на двата отбора. Битката под коша беше ключовото в срещата, което даде превес на отбора на Ямбол. На полувремето резултатът беше изравнен, а в третата част след серия от 8:0 в полза на Ямбол се наклониха везните и това им даде нужното спокойствие. Силно в тези минути игра Георги Шевкенов, който не спираше да бележи. Умората в Майна таун надделя и не успяха да се противопоставят на амбициозния отбор на Ямбол. Така за втора поредна година пловдивчани отпадат в ранна фаза на плейофите въпреки солидния си състав, с който разполагат. Последната сирена дойде при резултат 59:69 за ямболии.

 

Най-резултатен за победителите стана Георги Шевкенов вкарал 19 точки и 8 борби. Добре му пригласяше Мартин Чавдаров с 16 точки и 9 борби.

 За Майна таун Василий Петлешков отбеляза 28 точки и грабна 9 борби. Павлин Иванов подкрепяше от трибуните своите съграждани и това даде кураж за тяхната победа.

 

Отборът на Хасково отказа участие в четвъртфиналите часове преди насрочената им среща, с което класира Макс спорт за полуфиналите и така Ямбол ще се изправи в битка за финала срещу друг пловдивски отбор. Срещата е в събота 27.06 от 15:00 часа в зала Перущица. 

 

Във втората среща се противопоставиха отборите на Атлетик Куклен и Фаворит Кърджали. Тук също ниският процент стрелба даде разлика в полза на Фаворит, които бяха с една идея по хитри от своите опоненти. Въпреки огромното желание на Атлетик, късата ротация и липсата на няколко важни играчи от състава, наклони везните в полза на кърджалиици. След равностойна първа част, Фаворит изкова малка разлика на полувремето. Димитър Търпанов с 21 точки и 13 борби даде  стабилност и разликата през второто полувреме, за да даде победата със 71:53 на своя отбор. 

 

За Атлетик добре игра Филип Филипов отчел се с 11 точки и 19 борби. 

 

В последната среща за деня отборът на Хебър размаза състава на Берое със 112:75. 

 

В този мач имаше само един отбор. Старши треньорът Янислав Марков завъртя всички състезатели, които му се отблагодариха с красива игра и страхотни изпълнения. Най-резултатен за Хебър стана Георги Бързаков с 22 точки. За Берое Мартин Раднев отбеляза 16 точки.

 

Така на полуфинал в събота 27.06 от 13:00 часа, Хебър среща Фаворит Кърджали в битка за финала и бленувания требъл, който гонят пазарджиклии този сезон.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи