Борислава Мандур: Младите момичета трябва да са по-мотивирани


10-06-2020 09:20 | BGbasket.com

Старши треньорът на Септември 97 Борислава Мандур смята, че младите момичета трябва да работят по-упорито, за да заслужат шанса, който им се дава. Поводът е забраната за чужденки в българското първенство, която имаше през последните три сезона.

 

„Има си и позитивите да има чужденки, зависи. Младите момичета обаче трябва и малко да се напънат, да бъдат по-мотивирани, целенасочени и да могат да се преборят. Трябва да имат и потенциал“, заяви наставникът в предаването „Двоен дрибъл“.

 

Според нея шампионатът при жените няма как да бъде доигран: „Не само в България се прекратява първенството. Това е нещо, с което не можем да се борим. Здравето на всички е по-важно от каквото и да е, така че беше нормално първенството да бъде прекратено. Нашият женски отбор е само с млади момичета. Ние сме аматьори, без договори, не става въпрос за заплати. Сега да доиграем първенството безсмислено. Първо ще похарчим пари, които нямаме, а и два месеца да не правиш нищо, колкото и да си дисциплиниран и да си тренирал, не можеш да влезеш във форма. Мен ме притеснява дори при продължаването на първенството за подрастващи да няма контузии, защото съм сигурна, че 80% от момичетата, дори и да са правили някакви упражнения вкъщи, това е чисто психологически за успокоение. Не може да те подготви и ще ни трябва време."

 

Таня Гатева: Женското първенство няма как да се доиграе

 

Борислава Мандур засегна и проблемите, с които са се сблъскали в школата на Септември 97 след пандемията. „При нас много деца от малките възрасти – 8 и 10 г., ги загубихме. Треньорите на подрастващите в Септември търсят постоянно контакт с родителите, които обаче отказват категорично да ги доведат в залата, а вече започнахме втора седмица“, каза още тя.

 

Цялото интервю с нея и старши треньорът на Берое Стара Загора Таня Гатева гледайте във видеата.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, Септември 97, Борислава Мандур
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи