Данчо Бозов: Баскетболната игра е повече от спорт за мен


Данчо Бозов: Баскетболната игра е повече от спорт за мен
02-05-2020 15:00 | BGbasket.com

Йордан Бозов и Рилски спортист поставиха точка на състезателната кариера на гарда със специално видео.

 

Самоковският клуб подготви клип с изявите на Бозов, а самият той разказа за кариерата си, за хубавите и тежките моменти и бъдещето си.

 

"Точно 30 години, откакто хванах оранжевата топка в ръце. Отдавна обмислям това решение и мисля, че сега е точният момент," сподели Данчо Бозов във видеото. Той отправи благодарности към всички до себе си - семейството си, треньорите, както и на Рилски спортист. "Това е една от най-добрите спортни организации у нас и съм благодарен, че тук завършвам кариерата си."

 

"Баскетболната игра е повече от спорт за мен," допълни той.


"Майка ми ме заведе в баскетболната зала на 11 години и много бързо се запалих," разказа Бозов за кариерата си. "До 19 години времето в ЦСКА мина много бързо. След това изкарах една година в колеж в САЩ, но много ми се играеше и се върнах в ЦСКА. Изкарах две години там, след това дойде преломен момент, преминах в Левски, решение, за което не съжалявам. Там играх с Георги Младенов, Тити Папазов ми даде шанс да играя като плеймейкър, нещо, което и Тони Божанков видя в мен. Върнах се в ЦСКА, имах и тежка контузия, но се възстанових.

 

Изкарах след това период в Израел, а при връщането ми играхме в ЦСКА заедно с моята приятелка (б.ред. сега съпругата му Теодора). Имах възможност да опитам баскетбола и в Испания, в Кипър. На 30 вече се прибрах в България, вече имахме семейство. Изкарахме добри години в Ботевград, там играх в малката зала, което е невероятно усещане. След това преминах в Рилски спортист и последните ми седем години съм в Самоков, градът е мой втори дом. Не успях да стана шампион, но се надявам тук да успеят да го направят."

 

Данчо Бозов разказа за най-тежките и най-хубавите моменти на терена. Той призна, че му се иска под някаква форма да остане в баскетбола и след края на кариерата си, но още не е взел решение.

 

Видеото завършва с емоционални пожелания и спомени от близките на Бозов баскетболни хора у нас. Гледайте го!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи