Петър Георгиев: Безпринципно решение за евроквотите, двама души управляват федерацията


Петър Георгиев: Безпринципно решение за евроквотите, двама души управляват федерацията
(сн. LAP.bg, архив)
16-04-2020 16:17 | Мария Мицова

Президентът на Рилски спортист инж. Петър Георгиев коментира за BGbasket.com решението на УС на БФБ, на който и той е член, да сложи точка на сезона в НБЛ.

 

Той сподели, че решението за определяне на квотите за Европа е безпринципно, но в момента в Рилски така или иначе не се мисли за евротурнири догодина.

 

УС на БФБ реши да вземе класирането от миналия сезон за определяне на тези квоти, а там третото място бе за Берое, а Рилски спортист остана четвърти.

 

"Двама души управляват федерацията - Тодор Стойков и Тити Папазов. Това казах и на Глушков преди 15 минути. Те подведоха и други, според мен има безпринципни хора в Управителния съвет. От всеки клуб може да има по един човек, а Левски Лукойл има двама представители. Управлява се безприципно. Това решение можеше да го вземем преди месец. Те и днес не искаха да се вземе дори," заяви Георгиев. "Съвсем безпринципно решение за класиране за Европа. То в тази ситуация не знам кой е тръгнал да участва в евротурнири. Това решение съвсем не бе единодушно. Но това не е важно, аз не съм тръгнал да ходя в Европа, не се знае кой ще е жив, няма смисъл да се бием кой ще е трети, кой четвърти."

 

"Ще говорим за следващия сезон по-късно, глупаво е да се взима още решение," продължи той. "След такова безпринципно, не мога да гарантирам нищо за следващия сезон, идва ми в повече. Като гледам какво се случва... Отбор без подрастващи, с безумни пари, които се хвърлят, всичко се върти само около това как да се докладва пред господин Златев. Ако те бяха първи, всичко щеше да приключи преди месец. В момента не ми се мисли за баскетбол."


Като една от най-големите школи в момента, Рилски спортист чака решение и за подрастващите: "Не може да спираме първенството при мъжете, а да разрешим децата да играят. Като решение остана юли и август, но и това е неопределено. Федерацията може да намери решение, след като се знае какво се случва. Може да се вземе и класирането от миналата година, ние в Рилски спортист сме съгласни на този вариант. Не можем да ги караме да играят при такава обстановка. БФБ трябва да излезе с различни варианти, и последен вече - взима се класирането от минала година."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи