Клубовете 5/5 за прекратяване на НБЛ, повечето се обявиха за нулева година


Клубовете 5/5 за прекратяване на НБЛ, повечето се обявиха за нулева година
(сн. LAP.bg)
30-03-2020 13:18 | BGbasket.com

Клубовете от Национална баскетболна лига се разделиха по отношение на решението за продължаване или спиране на шампионата през настоящия сезон 2019/2020 г. Това стана ясно по време на проведеното по-рано днес общо събрание на лигата.

 

Пет от десетте клуба – Балкан, Рилски спортист, Черно море, Спартак Плевен и Академик Бултекс 99 се обявиха за незабавно прекратяване на шампионата.

 

Останалите пет – Левски Лукойл, Берое, Академик София, Черноморец Бургас и Ямбол се обявиха за продължаване, в случай че епидемиологичната обстановка, във връзка с разпространеното на коронавирус COVID-19, позволява това.

 

Същевременно седем от клубовете са съгласни, при невъзможност шампионата да бъде продължен, годината да се обяви за нулева и да не бъде обявяван шампион.

 

Крайното решение ще бъде взето от Управителния Съвет на Българска федерация по баскетбол в първата половина на месец април.

 

Вероятно шампионатът няма да бъде продължен, ако до 15 май не се разреши тренировъчна дейност по клубовете, а от 1 юни не бъде позволено да се провеждат мачове от първенството в присъствието на публика.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи