БФБаскетбол започва записвания за онлайн първенството си в понеделник


БФБаскетбол започва записвания за онлайн първенството си в понеделник
(сн. БФБ)
29-03-2020 11:05 | basketball.bg

Българска федерация по баскетбол започва записвания на участници за своята „БФБ е-баскет лига“ в понеделник (30.03.2020 г.), точно в 19:00 часа, когато на желаещите да се включат ще бъде предоставен линк към регистрационната форма и обяснения за нейното попълване. Записванията ще продължат до неделя (05.04.2020 г.), отново до 19:00 часа. След това, в рамките на 48 часа, администраторът на платформата Виктор Владов ще покани всички регистрирани да се присъединят в някоя от 16-те групи. „БФБ е-баскет лига“ ще започне на 8 април в 19:00 часа, а участието в нея ще бъде напълно безплатно.

 

Турнирът ще се проведе на игрова конзола PlayStation4 и ще е базиран на играта NBA2K20, но в специална версия, която позволява всички състезатели да играят с български отбори. Всички състави в играта ще бъдат с оригиналните си баскетболисти, но ще бъдат приравнени с рейтинг 80, за да няма привилегировани участници.

 

„Имаме възможност да включим в шампионата общо 512 играчи. Във всяка от 16-те групи ще има по 32 отбора. В първия етап няма да допуснем дублиране на имена на състави в нито една от групите, т.е. ще има само по един състезател, който ще играе например с Балкан. При това положение ще можем да запишем най-много 16 участници с това име“, съобщи администраторът Виктор Владов.

 

Той допълни, че с приоритет ще бъдат баскетболистите, които в реалния живот играят в същия тим. „Щом запълним частично групите с тях, започваме въвеждането на останалите участници по реда на записването. В случай, че определено име е изчерпано, ще осъществим контакт с човека, който го е поискал, и ще му предложим алтернатива. В играта ще могат да се регистрират само отбори, които се състезават в НБЛ, А група, аматьорските лиги или при подрастващите. Вече имаме направени запитвания от БУБА и Шампион", каза още Владов.

 

БФБаскетбол е първата българска спортна федерация, която организира електронен вариант на своето първенство. Двубоите ще имат онлайн стрийминг, но федерацията води разговори и за телевизионно излъчване на живо. Съставите от НБЛ и А група ще бъдат визуализирани с оригинални екипи и всички реклами върху тях. Рекламните пана от залите също ще бъдат пренесени в играта. Така БФБаскетбол ще помогне клубовете да компенсират корпоративните си партньори в условията на прекъснат реален шампионат.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи