Двамата американци в Балкан заминаха за родината си


Двамата американци в Балкан заминаха за родината си
(сн. balkan-basket.com)
27-03-2020 12:15 | balkan-basket.com

Още двама играчи на Балкан се прибират в родината си. Това са Дейшон Найт и Кени Хол, които рано тази сутрин отпътуваха за САЩ с полет през Амстердам. В края на миналата седмица гардът Кейси Бенсън също се прибра.  

 

Причината за тяхното заминаване са драстичните мерки, които прие САЩ в борбата с COVID-19 и призивът на президента Доналд Тръмп към всички американски граждани, които имат възможност, да се приберат незабавно в родината си. В противен случай те няма да бъдат допускани да влязат в територията на САЩ за непределен период от време.

 

Страната е в извънредно положение от средата на март и вече затвори границите си за пътуващи от 28 европейски страни. Границата между Канада и САЩ също е затворена.

 

В момента САЩ вече е най-засегната страна от коронавируса в света. Броят на заразените надмина дори тези в Китай, като към днешната дата те вече са над 85 000.

 

По информация на BGbasket.com всички останали играчи на Балкан все още са в Ботевград и изчакват решението за съдбата на сезона в Националната баскетболна лига, включително и другите двама чужденци в отбора Михайло Секулович и Марко Радонич.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Кени Хол, Дейшон Найт
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи